Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

"Βυθίστηκε" στο πέλαγος...

Επεισοδιακό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε εχθές στο νησί των Φαιάκων,όπου και ο Όλυμπος Κέρκυρας κατάφερε να πάρει μία τεράστιας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη απέναντι στον Α.Ο.Κάστωρ
αν αναλογιστεί κανείς ότι οι γηπεδούχοι τελείωσαν το παιχνίδι αγωνιζόμενοι με εννέα παίκτες. Σε ένα πραγματικά άθλιο αγωνιστικό χώρο (πλαστικός τάπητας και παράλληλα κατεστραμένος, βλ.φωτογραφίες ), χωρίς αυτό να αποτελεί κάποιου είδους δικαιολογία, οι γηπεδούχοι κατάφεραν και προηγήθηκαν με μία υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 57ο λεπτό. Με τη δεύτερη αποβολή για την ομάδα του Όλυμπου στο 71ο λεπτό, οι παίκτες του Α.Ο.Κάστωρ έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, πίεσαν τους γηπεδούχους χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι ουσιαστικό πέρα από την κλασσική ευκαιρία του Μήνου στο 80ο λεπτό, αφού οι παίκτες του Άκη Πανδή παίζοντας έξυπνα στην άμυνα κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα και με την νίκη τους αυτή να πάρουν βαθιά ανάσα για τον δύσκολή συνέχεια στον αγώνα για την παραμονή στην κατηγορία.Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Α.Ο.Κάστωρ βρίσκεται σταθερά πλέον στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και πλέον κάθε αγώνας παίρνει αυτόματα χαρακτήρα τελικού.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του Όλυμπου να μπαίνουν πολύ δυνατά στον αγώνα και μέχρι το 20ο λεπτό κρατούσαν τα ηνία του αγώνα έχοντας 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Το εφιαλτικό πεντάλεπτο όμως (12ο-17ο λεπτό) ταρακούνησε τους παίκτες του Α.Ο.Κάστωρ και ανεβάζοντας σταδιακά την απόδοσή τους ισορρόπησαν το παιχνίδι.Αν μάλιστα ο Καλύβας ήταν πιο ψύχραιμος και τυχερός θα μπορούσαν οι φιλοξενούμενοι να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο ημιχρονο παίζοντας μάλιστα και με αριθμητικό πλεονέκτημα,αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λέπτου ο αρχηγός του Όλυμπου,Ίωνας, αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στο δέυτερο ημίχρονο οι παίκτες του Πέτρου Τσούκλη μπήκαν αποφασισμένοι να κερδίσουν.Αν εξαιρέσει κανείς το διάστημα μεταξύ 50ου και 60ου λεπτού, διάστημα στο οποίο ήρθε και το γκολ από τον Μυρίλλα, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ασφυκτικά για να καταφέρουν να ισοφαρίσουν το σκορ,αλλά η δεύτερη κόκκινη στους γηπεδούχους ανάγκασε τους παίκτες του Όλυμπου σε μαζική άμυνα με τον Α.Ο.Κάστωρ να μην μπορεί να βρει λύσεις να "τρυπήσει" την συμπαγής άμυνα. Λίγο η ατυχία,λίγο το άγχος και η πίεση που προκάλεσαν πολλά λάθη στις πάσες, αλλά και το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων ήταν τα κύρια στοιχεία που το τελευταίο 20λεπτο οι παίκτες του Α.Ο.Κάστωρ δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Αργυρού παρα μόνο στην φάση του 80ου λεπτού με το άστοχο τετ-α-τετ του Μήνου να καταλήγει άουτ και το σφύριγμα του διαιτητή να αφήνει άφωνους τους "βυσσινί" για το πως έφτασε η ομάδα σε άλλη μία ήττα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΑΡΓΥΡΟΣ, ΚΡΟΚΙΔΗΣ, ΒΑΓΙΑΣ, ΠΑΝΔΗΣ, ΚΟΥΡΗΣ, ΤΣΑΧΤΑΝΗΣ, ΡΕΚΛΕΙΤΗΣ (71ο λεπτό ΡΟΜΑΝΤΖΑΣ), ΚΟΥΔΑΣ (91ο λεπτό ΜΠΑΚΟΧΡΗΣΤΟΣ), ΙΩΝΑΣ, ΜΥΡΙΛΛΑΣ, ΒΛΑΣΣΗΣ (65ο λεπτό ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ)

Α.Ο.ΚΑΣΤΩΡ : ΚΟΣΜΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (63ο λεπτό ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ), ΜΠΟΡΟΖΗΣ, ΔΙΝΑΔΗΣ (82ο λεπτό ΤΑΣΙΟΣ), ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΜΗΝΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ KΩΝ/ΝΟΣ, ΤΖΙΩΤΖΗΣ, ΚΑΛΥΒΑΣ, ΤΣΟΥΚΛΗΣ, ΜΗΛΙΑΤΗΣ

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
3΄: Ωραία σέντρα του Κροκίδη από τα δεξιά.Ωραίο σουτ του Μυρίλλα από το ύψος του πέναλτι.Βάζει σωτήρια την προβολή ο Δινάδης και απομακρύνει τον κίνδυνο.
7΄: Λάθος του Κούδα στο κέντρο,Γρήγορα ο Τσούκλης πασάρει στον Τζιώτζη στα δεξιά ο οποίο πιάνει δυνατό σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής.Μπλοκάρει με δυσκολία ο Αργυρός.
10΄: Εκτέλεση φάουλ του Μυρίλλα.Ωραία κεφαλιά του Ιωνά στο ύχος της μικρής περιοχής.Η μπάλα κατάλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοσμίδη.
12΄: Σέντρα και πάλι από τον Κροκίδη από τα δεξιά.Η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά και καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Η μπάλα φτάνει στους αμυντικούς του Α.Ο.Κάστωρ οι οποίοι δεν κατάφεραν να διώξουν σωστά και στην συνέχεια το σουτ του Ιωνά διώχνει σωτήρια ο Κοσμίδης σε κόρνερ.
13΄: Εκτέλεση κόρνερ. Διώχνει η άμυνα μακρυά από την περιοχή.Η μπάλα καταλήγει στον Βλάσση ο οποίος πιάνει πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.Κοντράρει στα πόδια των παικτών του Κάστορα και πάλι κόρνερ.Στην εξέλιγη της φάσης και πάλι κεφαλιά από τον Κροκίδη αυτή την φορά.Διώχνει δύσκολα ο Κοσμίδης.
17΄: Λάθος υπολογισμό του Δινάδη .Όλομόναχος ο Βάγιας σουτάρει ανενόχλητος από το ύψος της μεγάλης περιοχής.Μπλοκάρει δύσκολα ο Κοσμίδης.
21΄: Ωραία εκτέλεση-φάουλ του Τσούκλη.Γυριστή κεφαλιά του Καλύβα στο ύψος της μικρής περιοχής.Η μπάλα καταλήγει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αργυρού
28΄: Σέντρα του Κροκίδη από τα δεξιά.Μόνος του ο Ρεκλείτης στην μεγάλη περιοχή σουτάρει χωρίς κάποιος αμυντικός να τον μαρκάρει.Η μπάλα καταλήγει πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοσμίδη.
32΄: Πολύ δυνατό σουτ του Μήνου από τα 30 μέτρα.Μπλοκάρει ο Αργυρός.
34΄: Κίτρινη κάρτα στον Μήνο για τράβηγμα φανέλας,
36΄: Τρομερή αντεπίθεση του Κάστορα από τα δεξιά.Ο Αντωνιάδης Κ. πασάρει στον αμαρκάριστο Καλύβα με τον τελευταίο να σουτάρει μόνος του από το ύψος της μεγάλης περιοχής.Μπλοκάρει δύσκολα ο Αργυρός.
38΄: Κάρτα στον Ιωνά για διαμαρτυρία.
45+1΄: Δεύτερη κίτρινη στον Ιωνά για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Ιωαννίδη και κόκκινη στον αρχηγό των γηπεδούχων.
45+2΄: Κόρνερ από τον Τσούκλη.Κεφαλιά του Καλύβα από το ένα μέτρο, ο οποίος ξαφνιάστηκε από την πορεία της μπάλας.Μπλοκάρει ο Αργυρός.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
52΄: Λάθος του Ιωαννίδη στο κέντρο.Κλέβει ο Κούδας και πασάρει γρήγορα στον Ρεκλείτη.Ωραίο σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Μπλοκάρει με υπερένταση ο Κοσμίδης.
57΄: ΓΚΟΟΟΛΛΛ!!! : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μυρίλλα. Η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα και διαμορφώνεται το 1:0
60΄: Κόρνερ με εκτελεστή τον Τζιώτζη. Κεφαλιά του Παπαθανασίου. Μπλοκάρει έυκολα ο Αργυρός.
66΄: Κίτρινη στον Πανδή για τράβηγμα φανέλας.
70΄: Δεύτερη κίτρινη στον Πανδή για χέρι και κόκκινη κάρτα. Με 9 παίκτες πλέον ο Όλυμπος.
80΄: Ωραία κάθετη πάσα του Μπορόζη στον Μήνο. Τετ-α-τετ με τον Αργυρό, ωραίο τελείωμα από τον Μήνο αλλά η μπάλα καταλήγει ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αργυρού.
87΄: Κίτρινη στον Τάσιο για αντικανονικό διώξιμο της μπάλας.
90΄: Κίτρινη στον Ρομαντζά για σκληρό μαρκάρισμα.
93΄: Κίτρινη στον Κουρή για καθυστερήσεις.
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΑΚΗΣ ΠΑΝΔΗΣ : το σημερινό ήταν ένα πολύ οριακό παιχνίδι για εμάς, όπως και για τον αντίπαλό μας. Ήταν ένα ματς – μονόδρομος που έπρεπε να το κερδίσουμε.Νομίζω πως ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις. Όμως, σταδιακά, οι αντίπαλοί μας ισορρόπησαν το ματς. Και μετά ήρθε η πρώτη αποβολή από τον διαιτητή που νομίζω πως ήταν, γενικά, υπερβολικός με τη χρήση των καρτών. Τέλος πάντων, τα παιδιά στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλαν πολύ πάθος στο παιχνίδι τους, πετύχαμε και το γκολ με το Μυρίλλα, και μετά δώσαμε τα πάντα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.Κρατάμε μόνο τους βαθμούς, και πάμε για ανασύνταξη όσον αφορά τα μελλοντικά παιχνίδια. 

ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΟΥΚΛΗΣ : Αυτοκτονήσαμε σήμερα. Γνωρίζαμε πως ο Όλυμπος είναι δυνατός στην έδρα του, όμως, εμείς ήρθαμε εδώ μονάχα για το διπλό.Και ναι μεν, μπορούσαμε σε κάποιες περιπτώσεις να σκοράρουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε, ώστε να πάρουμε κάτι άπό αυτό το παιχνίδι.Έχουμε ξεκινήσει πολύ χάλια το πρωτάθλημα. Δεν πάει άλλο, πρέπει επιτέλους να κάνουμε μια νέα αρχή.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου